Blog
Principala » 2010 » Martie » 27
Alimentele funcţionale sunt acele alimente care, pe lângă principiile
nutritive de bază, conţin substanţe active cu efecte benefice asupra
sănătăţii, un exemplu în acest sens fiind bacteriile probiotice.
Potrivit prof. dr. Mircea Diculescu, specialist în gastroenterologie de
la Institutul Fundeni, bacteriile probiotice sunt microorganisme vii,
care, asociate unor alimente şi consumate în cantităţi semnificative, au
efecte benefice asupra sănătăţii umane,
contribuind la întărirea şi refacerea sistemului imunitar şi al
echilibrului natural al organismului, iaurtul fiind cel mai bun exemplu
în acest sens.
''Iaurturile probiotice pe care le găsim în magazine conţin un adaos de
bacterii din speciile lactobacillus şi bifidobacterium. Bacteriile vii
trebuie să fie în iaurt în cantităţi foarte mari, la un ordin de mărime
de 10 la puterea a opta, dar fără să se înmulţească. Ele trebuie să fie
rezistente la acţiunea sucu
...
Detalii... »
|
|
|
Statistics
Total online: 1 Vizitatori: 1 Utilizatori: 0
|