Joi, 25.04.2024, 04.00.53
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Februarie » 23 » Exercitiul fizic te poate face mai destept si cu mai mult succes
23.40.45
Exercitiul fizic te poate face mai destept si cu mai mult succes
                                   
Doctorii au stiut ideea de baza de 3.000 de ani: O minte sanatoasa traieste intr-un corp sanatos.

Studiul de la universitatea din Goteborg, Suedia a aratat ca genele joaca un rol mai mic in explicarea legaturii dintre minte si corp decat mediul. Indiferent de gene ceea ce alegi sa faci si felul cum alegi sa traiesti poate face diferenta.


Relatia dintre activitatea fizica si gandire a mai fost studiata dar de obicei la adulti in varsta si la copii.


Varsta de adult tanar este cea la care se contureaza obiceiuri de viata importante iar functiile gandirii iau forma. Este perioada cand performanta academica are cel mai mare impact asupra vietii viitoare.


Deasemenea este timpul cand sistemul nervos central se dezvolta inca.


Studiul a implicat 1 milion de barbati sudezi, intre 1950 si 1976. Datele au fost inregistrate la inrolarea in armata, care era obligatorie. Peste 250.000 erau perechi de rude, iar 3.000 erau gemeni, din care 1.432 erau gemeni identici.


Antrenamentul cardiovascular a fost asociat cu inteligenta crescuta, desi musculatura nu era crescuta.


"Atunci cand mergem la sala ar trebui san e concentram pe fitness aerobic, nu pe forta”, spune Dr. Jonathan H. Whiteson co-director la Joan and Joel Smilow Cardiopulmonary Rehabilitation and Prevention Center at NYU Langone Medical Center in New York City.


In studiul au exista si gemeni si a aratat cafactorii de mediu sunt importanti pentru 80% din ecuatie iar genele 15%


"Mai multi factori pot explica de ce antrenamentul cardiovascular prin exercitii imbunatateste creierul, cum ar fi fluxul crescut de sange la creier, anxietatea scazuta, imbunatatirea starii psihice si scaderea oboselii”, a spus Whiteson.


"Stim ca aerobicul a fost asociat cu imbunatatirea gandirii, inca din anii ’70. Acum a fost aleasa o categorie care nu a mai fost studiata, adultii tineri”, a spus el. "Acest studiu confirma ceea ce stiam despre adultii mai in varsta si copii”


Sursa: H. Georg Kuhn, Ph.D., professor, regenerative neuroscience, Center for Brain Repair and Rehabilitation, Institute of Neuroscience and Physiology, University of Gothenburg, Gothenburg, Sweden; Suzanne Steinbaum, D.O., preventive cardiologist, Lenox Hill Hospital, New York City, and spokeswoman, American Heart Association; Jonathan H. Whiteson, M.D., co-director, Joan and Joel Smilow Cardiopulmonary Rehabilitation and Prevention Center, NYU Langone Medical Center, New York City
Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 490 | Adaugat de: AlexSyrus | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Februarie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Site friends