Vineri, 19.04.2024, 06.47.21
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Februarie » 23 » Medicii pediatri americani recomanda schimbarea formei hot dog-ului
23.29.42
Medicii pediatri americani recomanda schimbarea formei hot dog-ului
                                               
Medicii pediatri americani recomanda schimbarea formei anumitor alimente, printre care hot dog-ul si acadelele, pentru a reduce riscul de asfixiere a copiilor, precum si etichetarea alimentelor periculoase pentru a avertiza parintii asupra riscurilor, informeaza New York DailyNews.

"Stim ca forma, marimea si consistenta unor alimente cresc riscul de asfixiere la copii, iar daca e posibil, producatorii ar trebui sa incerce sa dea o alta forma acestor alimente pentru a le schimba caracteristicile", a declarat dr. Gary Smith, fost presedinte al Academiei americane de pediatrie, care a subliniat ca orice aliment cilindric sau rotund reprezinta un risc.

Potrivit medicului, hot dog-ul este in fruntea listei alimentelor care pot provoca asfixierea copiilor si a caror forma ar putea fi schimbata. De asemenea, acadelele ar putea fi "reproiectate" pentru a fi mai degraba plate decat rotunde, spune Smith. Recomandarea pediatrului a aparut in numarul din martie al publicatiei Pediatrics.

"E un lucru cunoscut ca e nevoie sa fie facute mai multe lucruri pentru a impiedica accidente precum asfixierea la copii. Avem cateva legi care previn acest lucru la jucarii, insa nu si la alimente", a mai spus Smith.

Expertii in sanatate au primit cu entuziasm sugestiile pediatrului, considerandu-le benefice. "Cred ca este rezonabil sa intarim regulile pentru a preveni asfixierea la copii. Cea mai comuna cauza de deces la copiii cu varste cuprinse intre unu si cinci ani este asfixierea, care reprezinta si cel mai frecvent motiv de vizite la camera de garda. Este o problema semnificativa de sanatate publica", a explicat Lee Sanders, profesor de pediatrie la Miami Miller School of Medicine.

Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) a anuntat ca va analiza cu grija recomandarile pediatrilor. "FDA este ingrijorata cu privire la decesele si ranile serioase cauzate prin innecare. Ne vom consulta si cu comisia pentru siguranta consumatorului cu privire la aceasta problema", a adaugat purtatorul de cuvant al Administratiei, Rita Chappelle.

Hot dog-ul se numara printre inamicii de temut, fiind responsabil de 17% dintre asfixierile provocate de alimente la copiii cu varste sub zece ani, mai spun specialistii, care adauga pe lista alimentelor cu grad ridicat de risc acadelele, strugurii, alunele si nucile.

Sursa: NewsIn
Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 547 | Adaugat de: AlexSyrus | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Februarie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Site friends