Joi, 28.03.2024, 12.28.19
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Aprilie » 15 » Noua gena identificata, responsabila de calvitia masculina
21.25.59
Noua gena identificata, responsabila de calvitia masculina

O echipă de cercetători americani de la Universitatea Columbia a descoperit o nouă genă responsabilă de căderea părului la bărbaţi, descoperire importantă pentru că deschide calea pentru posibile noi tratamente împotriva calviţiei, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature, transmite AFP.

Echipa, coordonată de prof. Angela Christiano, a identificat o nouă genă denumită APCDD1, care se află la originea unei forme rare de pierdere a părului, hipotricoza simplex ereditară.

Această maladie se manifestă prin miniaturizarea foliculului de păr, un proces ce poate fi observat în cazurile de calviţie masculină: firele de păr cresc din ce în ce mai subţiri, mai fine.

'Identificarea genei implicate în hipotricoza simplex ereditară ne oferă o mai bună imagine asupra procesului de miniaturizare a foliculilor piloşi, proces observat în mod comun la bărbaţii care îşi pierd părul', a precizat Angela Christiano, adăugând însă că doar această genă nu poate explica complexitatea procesului de calviţie la bărbaţi.

Identificarea genei APCDD1 a fost reuşită în urma analizei datelor genetice culese de la membrii unor familii pakistaneze şi italiene, purtători ai maladiei erditare hipotricoza simplex. Cercetătorii au descoperti astfel o mutaţie a genei APCDD1, situată pe cromozomul 18, cromozom implicat şi în alte forme de calviţie.

Cercetătorii au descoperit că această mutaţie a genei APCDD1 inhibă o cale de semnalizare la nivel celular, denumită calea Wnt, al cărui rol este de a controla creşterea părului.

'Această descoperire demonstrează că prin manipularea căii Wnt se poate influenţa procesul de creştere a părului', a mai adăugat prof. Angela Christiano.

Sursa: Agerpress

Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 752 | Adaugat de: AlexSyrus | Tags: masculina, identificata, gena, calvitia, responsabila | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Aprilie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Site friends