Miercuri, 24.04.2024, 02.32.10
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Aprilie » 5 » Un antibiotic administrat preventiv reduce mortalitatea seropozitivilor
20.00.06
Un antibiotic administrat preventiv reduce mortalitatea seropozitivilor
Administrarea preventiva a unui antibiotic utilizat in mod curent si care nu este costisitor reduce semnificativ mortalitatea in randul pacientilor africani ale caror sisteme imunitare au fost slabite de virusul HIV, transmite MEDIAFAX.

Potrivit AFP, medicamentul Cotrimoxazol, comercializat sub numele de Bactrim, Eusaprim si Septrim, contine doua antibiotice: sulfametoxazol si trimetoprim. El este folosit contra multor infectii (urinare, digestive etc), dar si in tratarea unei forme de pneumonie si a toxoplasmozei cerebrale de care se pot imbolnavi unii dintre pacientii seropozitivi. Medicamentul are si proprietati anti-malarie.

Un numar de 3.179 de persoane au participat la acest studiu efectuat in Uganda si Zimbabwe. Ele au inceput triterapia anti-SIDA in momentul in care sistemele lor imunitare erau deja serios afectate, iar numarul celulelor imunitare CD4 din sange scazusera sub 200 per microlitru.

Riscul de deces in primele trei luni a scazut cu 59% in randul pacientilor care au primit Cotrimoxazol si triterapie anti-SIDA, comparativ cu pacientii care nu au primit aceste antibiotice. Reducerea riscului de mortalitate s-a mentinut pana la cea de-a 72-a saptamana de la inceperea tratamentului (44%).

Dupa cea de-a 72-a saptamana de tratament, riscul de deces, pe ansamblul pacientilor, a scazut la 35%.

Cotrimoxazolul a redus si numarul cazurilor de malarie, cu 26%.

Gratie beneficiilor avute asupra riscului de mortalitate, faptului ca are putine efecte secundare neplacute si ca este asociat cu un cost scazut si cu o mare usurinta de administrare, Cotrimoxazolul ar trebui prescris de medici tuturor pacientilor africani adulti, care incep un tratament anti-HIV, considera autorii acestui studiu.

Aceasta terapie ar trebui continuata cel putin un an de la inceperea tratamentului anti-HIV, au declarat medicii Xavier Anglaret, de la Bordeaux-INSERN, si Serge Eholie, de la Abidjan-CHU Treichville), principalii autori ai studiului.

Fara acest antibiotic, in timpul primului an de triterapie, mortalitatea pacientilor africani bolnavi de SIDA ramane ridicata (26%), mai ales in primele sase luni de la inceperea tratamentului.

In Africa subsahariana traiesc aproximativ 22,4 milioane de persoane seropozitive sau bolnave de SIDA, acest numar reprezentand doua treimi din totalul mondial (33,4 milioane), potrivi estimarilor din 2008 publicate de organizatia ONUSIDA in noiembrie 2009.
Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 926 | Adaugat de: AlexSyrus | Tags: cotrimoxazol, seropozitiv, sida, antibiotic | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Aprilie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Site friends