Marţi, 16.04.2024, 18.26.05
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Martie » 1 » Victimele atacurilor cerebrale se recupereaza mai bine jucand 'Wii'
21.05.44
Victimele atacurilor cerebrale se recupereaza mai bine jucand 'Wii'

Jocurile în realitatea virtuală pe o consolă ''Wii'' ajută victimele atacurilor cerebrale să-şi amelioreze funcţiile motrice, a dezvăluit joi, 25 februarie, un studiu prezentat în Statele Unite, informează revista Le Point.

'Este primul studiu clinic care arată că realitatea virtuală ce recurge la tehnologia jocului - Wii - nu numai că nu este periculoasă, dar poate fi exploatată cu eficienţă pentru îmbunătăţirea funcţiilor motrice după un atac cerebral', afirmă principalul autor al studiului, Gustavo Saposnik, la prezentarea rezultatelor cercetărilor sale în faţa American Stroke Association,

Studiul a fost realizat pe 20 de persoane care au suferit accidente vasculare cerebrale cu aproximativ două luni înainte. O parte dintre ele a fost desemnată să joace două jocuri pe consola Nintendo: Wii tenis şi Wii+Cooking Mama+, în ultimul, jucătorul simulând gesturi cum ar fi tăierea unui măr, curăţarea unei cepe sau raderea unei bucăţi de brânză. Celălalt grup trebuia să joace cărţi şi un joc botezat Jenga (cu bucăţi de lemn).

Cele două grupuri au jucat timp de două săptămâni, constatându-se 'o îmbunătăţire semnificativă a funcţiilor motrice' la jucătorii de Wii, au precizat autorii studiului. 'Pe scurt, am descoperit că pacienţii grupului care a jucat Wii au realizat progrese mai mari în privinţa funcţiilor motrice', a declarat Saposnik, cercetător la spitalul St Michael din Toronto (Canada).

Cercetătorii pun virtuţile Wii pe seama faptului că respectiva consolă funcţionează după aceleaşi principii ca recuperarea tradiţională, adică sarcini repetitive de mare intensitate, care activează neuronii implicaţi în reorganizarea cerebrală, explică Saposnik.

În prezent se desfăşoară o cercetare de mare amploare pentru a vedea dacă Wii poate fi folosit la scară mare ca tratament al victimelor atacurilor cerebrale, mai notează Le Point.

Sursa: Agerpres

Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 419 | Adaugat de: AlexSyrus | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Site friends