Sâmbătă, 27.04.2024, 06.00.48
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Februarie » 16 » Cafeaua ţine la distanţă virozele respiratorii
20.02.50
Cafeaua ţine la distanţă virozele respiratorii
                                             
Consumul moderat de cafea solubilă, susţinut de o dietă echilibrată şi de exerciţii fizice, ajută la întărirea organismului, mai ales în sezonul rece, susţin nutriţioniştii

Iarna este anotimpul zăpezii, dar şi al răcelii şi gripei. Deşi nimeni nu poate evita frigul, asta nu înseamnă că nu îi putem face faţă. Organismul uman are mecanisme înnăscute cu ajutorul cărora luptă împotriva factorilor externi care pot afecta buna funcţionare a acestuia. Printre acestea, se numără şi antioxidanţii.

Studiile furnizate de Nescafe au demonstrat că un consum moderat de cafea poate asigura o parte semnificativă din cantitatea de antioxidanţi necesară organismului. Astfel, consumul moderat de cafea solubilă, susţinut de o dietă echilibrată şi de exerciţiile fizice, ajută la întărirea organismului, mai ales în timpul sezonului rece. Cercetătorii spun că antioxidanţii acţionează ca un sistem de autoapărare a organismului împotriva atacurilor radicalilor liberi asupra celulelor din corpul uman. În urma reacţiilor metabolice care au loc în mod normal în organismul uman se pot forma şi radicali liberi. Reactivitatea lor chimică poate dăuna tuturor macromoleculelor celulare afectând, astfel, organismul.

Mai mult, există cauze externe care favorizează formarea radicalilor liberi, precum fumul de ţigară, poluanţii din mediu, radiaţiile, razele ultraviolete, anumite pesticide şi solvenţi industriali. Antioxidanţii funcţionează ca un scut de protecţie împotriva consecinţelor negative ale procesului de oxidare produs de radicalii liberi.

"Trecerea de la cald la rece poate duce de multe ori la situaţii neplăcute, cum ar fi virozele respiratorii şi gripa. Frigul în sine nu provoacă în mod direct aceste afecţiuni, dar favorizează ceilalţi factori care slăbesc protecţia naturală a organismului - se petrece mai puţin timp în exterior, oamenii sunt mai puţin activi", spune Elena Casapu, specialist în nutriţie.

Sursa:gindul.info


Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 533 | Adaugat de: AlexSyrus | Raging: 4.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Februarie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Site friends