Joi, 15.11.2018, 07.43.21
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Aprilie » 18 » Cercetările indica faptul ca a mînca mai puţin se asociază cu o îmbunătăţire a memoriei
22.00.46
Cercetările indica faptul ca a mînca mai puţin se asociază cu o îmbunătăţire a memoriei
Reducerea aportului caloric poate imbunatati memoria persoanelor in varsta atat de sex masculin cat si feminin, dupa cum indica un studiu german recent.In cadrul acestui studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care si-au redus aportul caloric cu 30 procente au obtinut rezultate mai bune la testarile standard ale memoriei, dupa numai 3 luni.

"Studiul nostru poate ajuta la dezvoltarea unor noi strategii de preventie cu rolul de a mentine aceleasi functii cognitive la persoanele cu varste inaintate", dupa cum au declarat Dr. A. Veronica Witte si colaboratorii sai de Universitatea din Munster, in ultima editie a Proceedings of the National Academy of Sciences.

Studiile pe animale au aratat faptul ca o dieta saraca in calorii si bogata in acizi grasi nesaturati-cei ce se gasesc in uleiul de masline si peste-este benefica pentru buna functionare cerebrala, ajutand prin imbunatatirea memoriei la soarecii batrani.Pentru a verifica daca aceleasi efecte pot fi induse si la oameni, echipa lui Witte a impartit in 3 grupuri 50 de indivizi normo pana la supraponderali cu varsta medie de 60 ani.Unui grup i s-a restrictionat aportul caloric cu 30 procente fata de cel consumat inainte, celui de-al 2-lea grup i s-a suplimentat consumul de acizi grasi nesaturati cu pana la 20 procente iar celui de-al 3-lea grup, de control, nu i s-a impus niciun fel de schimbare a regimului alimentar fata de cel anterior.

Potrivit cercetatorilor, in primul grup, al persoanelor cu aport restrictionat caloric, s-a inregistrat o imbunatatire cu aproximativ 20 procente a rezultatelor obtinute la testarea desfasurata la 3 luni de la debutul studiului, testare menita sa masoare memoria verbala a subiectilor. Spre deosebire de acest grup, in celelalte doua grupuri nu a fost inregistrata niciun fel de schimbare fata de rezultatele anterioare.Cercetatorii au mai descoperit si corelarea imbunatatirii memoriei cu scaderea nivelului insulinei si al "biomarkerilor" inflamatiei in organism si faptul ca acest ansamblu de modificari s-a dovedit mai accentuat la subiectii care au respectat cel mai serios recomandarile dietei hipocalorice adoptate."Din cate stim, rezultatele acestui studiu asigura prima dovada experimentala la oameni a faptului ca reducerea calorica determina imbunatatirea memoriei la persoanele in varsta", au mai notat Witte si colaboratorii sai.Concluziile acestui studiu, au mai adugat ei, "pot ajuta in dezvoltarea unor noi strategii de preventie si tratament in scopul mentinerii sanatatii cognitive la varste inaintate".
Sursa: Reuters Health
Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 437 | Adaugat de: AlexSyrus | Tags: mînca, inflamaţie, puţin, cercetători, studii, cercetări | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Aprilie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Site friends