Sâmbătă, 27.04.2024, 01.35.24
Ati intrat ca Гость | Grupa "Vizitatori"Bine ati venit Гость | RSS

MedInfo

Blog

Principala » 2010 » Februarie » 19 » Copiii pot recunoaşte două limbi diferite înca din pântecul mamei
21.11.46
Copiii pot recunoaşte două limbi diferite înca din pântecul mamei

                           


Copiii care se dezvoltă într-un mediu bilingv, par să poată face diferenţa dintre cele două limbi vorbite de membrii familiei chiar din perioada intrauterină, conform unui studiu publicat în această săptămână în revista americană Psychological Science, transmite AFP.

Cercetători în psihologie de la Universitatea canadiană din British Columbia, ajutaţi de un cercetător de la Organizaţia pentru cooperare şi dezvoltare economică (OCDE) cu sediul în Franţa, au studiat două grupuri de nou-născuţi.

În primul grup, nouă-născuţii nu au auzit vorboindu-se decât limba engleză în perioada intrauterină, în timp ce în al dolea grup au auzit atât engleza cât şi dialectul tagalog, vorbit în insulele Filipine.

Pentru a determina preferinţa copiilor faţă de una dintre aceste limbi, cercetătorii au studiat reflexul acestora de supt - în cazul în care acest reflez este activat, semnifică interesul nou-născutului pentru un stimul extern, aşa cum este limbajul.

Într-o primă experienţă, nou-născuţii au ascultat timp de 10 minute un discurs ce alterna la fiecare 1 minut între limbile engleză şi tagalog.

 Copii care nu au ascultat decât limba engleză în perioada intrauterină, manifestau un reflex de supt mai pregnant la cuvintele din limba engleză, comparativ cu cele din dialectul tagalog.

De cealaltă parte, cei care au ascultat ambele limbaje, nu manifestau nici un fel de preferinţă faţă de una dintre ele.

Un alt experiment a fost acela de a vorbi copiilor într-o limbă, până când aceştia nu mai manifestă nici un interes. Apoi, o altă persoană, începea să le vorbească când într-o limbă, când în cealaltă. Cercetătorii au constatat că reflexul de supt devine mai pregnant în cazul în care au fost folosite ambele limbaje.

În opinia autorilor, acest studiu demonstrează că încă din cele mai fragede stadii ale dezvoltării, copiii sunt capabili să diferenţieze între două limbaje, existând probabil un mecanism psihologic care îi ajută să nu le confunde una cu cealaltă şi îi pregăteşte apoi pentru a deprinde bilingvismul.

Sursa: Agerpres

Categorie: Noutăţi Medicale | Vizualizari: 543 | Adaugat de: AlexSyrus | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Menul site-ului
Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Section categories
Search
Our poll
Rate my site
Total răspunsuri: 4
Forma intrarii
Calendar
«  Februarie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Site friends